BJOT JE JEDNOSTAVNA IGRA.

Jednostavna koliko nova igra može biti. 
Srećom, svega par redaka teksta i možeš zaigrati!

NAPUTAK #1
TEREN

Kvadrat, kružnica .. i tri obruča.
Teren je kružnicom podijeljen na dva dijela. 

Napadački cilj je uskočiti u prostor unutar kružnice – deseterac, te postići zgoditak. Ulazak u deseterac moguć je isključivo uspješnim cepelin pasom. 

S druge strane, na obrani je da isto spriječi i preuzme posjed nad loptom. Bjot je kontaktni sport, pazi se tvrde obrane.

NAPUTAK #2
BRANKE

Cilj igre poentirati je na set od tri vertikalno pozicionirana obruča, na tri različite visine.

Branke su postavljene na sred terena, na umu imajući kružnu prirodu igrališta; postavljene su tako da igrač ima priliku postići zgoditak neovisno o kutu gađanja.

Doduše, svi zgodici ne donose isti broj bodova. Zgoditak na najvišu branku vrijedi pet, na srednje nisku tri, a za najnižu dva boda.

NAPUTAK #3
VOĐENJE

Loptu Vodiš kako hoćeš.Trčiš koliko možeš.
Nema limita tvojim kretnjama, sem protivničkog igrača i linija terena. 

Kad jednom loptu uzmeš u svoj posjed, na umu imaj kako tvoja momčad treba postati napadačkom. Odnosno, moraš očistiti loptu; Lopta mora izaći van granica igrališta prije nego što s njom kreneš prema desetercu.

 

NAPUTAK #4
DODAVANJE

Da sve možeš solo, bjot ne bi bio momčadskom igrom.
Stoga – sad kad ste sigurni da ste u napadu – lopta mora napustiti tvoj posjed. Dobro, ne mora .. but go with it.

Bjot poznaje sve vrste dodavanja. Loptu suigraču možeš poslati nogom, koljenom, prsima, glavom, kukom, laktom .. No, ako dodaješ rukom, lopta se mora odbiti o pod.

 

 

NAPUTAK #5
OTKLJUČAVANJE DESETERCA

Rješio/la si se lopte. Neovisno, nema vele vajde stajati na mjestu. Tražiš prostor za utrčavanje, prostor za dolazak do deseterca.

Zgoditak možeš postići neovisno o svojoj poziciji na terenu.
Ipak, mnogo je lakše postići ako usješno uskočiš u deseterac – otključaš ga. Odnosno, hvataš suigračev cepelin pas dok si još u zraku, doskočivši u prostor deseterca. 

 

NAPUTAK #6
IGRA U PROSTORU

Sad, nakon otključavanja deseterca, kreće faza nadmudrivanja. Manji je prostor manevriranja, a obrani ne preostaje ništa drugo nego da iskoristi svoje fizičke sposobnosti.

Prestaje i limit dodavanja rukom. Dapače, lopta ne smije taknuti tla jer tako sam napad završava. Ili pak završava pogotkom.

Kakogod, igra je resetirana, proces počinje ponovno.
Na kraju krajeva, bjot je cirkularna igra u svim svojim segmentima.

JOŠ UVIJEK S NAMA?

Dodatno prouči pojedinosti igre u pravilniku, pregledaj trening snimke s dodatnim objašnjenima .. i prijavi se u roster. Čekamo te na terenu!